Garantie en onderhoud

Voor garantie, goed onderhoud aan uw woning en een langere levensduur van uw gebruikte verfmaterialen gelden deze voorwaarden:

  • Het regelmatig reinigen van het houtwerk (minstens 1 maal per  half jaar)
  • Regelmatig controleren van kitranden en naden
  • Tijdig schilderen aan de binnenzijde
  • Garantie als binnenzijde goed geschilderd is
  • Metalen delen meniën
  • Na ongeveer 5 jaar opnieuw contact opnemen

 

Garantie buitenschilderwerk: 1 jaar

1. Het regelmatig reinigen van het houtwerk zoals ramen, deuren, kozijnen, hekken en daklijsten. Dit kan u een besparing opleveren op uw schilderwerk van ongeveer een jaar.

2. Regelmatig controleren van kitranden en naden, dit om vochtdoorlating naar het hout te voorkomen zodat het hout niet gaat rotten. Dit helpt ook om glaslekkages te voorkomen van dubbelglas zodat hierin geen waasvorming optreedt.

3. Tijdig schilderen aan de binnenzijde van de woning heeft als voordeel dat uw hout niet gaat rotten.
(zie uitleg onderaan)

4. Om garantie op uw duurzame schilderwerk te krijgen moet de binnenzijde van de woning goed geschilderd zijn.

5. Tijdig de onderregels en de stopverfranden aan de ramen en deuren overschilderen, dit ongeveer 3 jaar na de laatste schilderbeurt.

6. Metalen delen in het hout zoals spijkerkoppen, schroefkoppen, haken en ogen van deuren meniën indien deze gaan roesten en hierna bijschilderen.

7. Na een duur van ongeveer 5 jaar opnieuw contact opnemen met ons om te bespreken wat opnieuw behandeld moet worden. Met bovenstaand onderhoud zal deze behandeling dan in menig geval goedkoper zijn of u betaalt dezelfde prijs als bij de vorige behandeling.

8. Mechanische schade valt niet onder de garantie

9. De garantie van 1 jaar op het totale schilderwerk, geld  voor vergeten plekken (onthechting) waar de verf loslaat en bladders (ook wel blazen en blaren in de verflaag genoemd).

Uitleg bij punt 3:
Als uw schilder uw woning aan de buitenzijde van een nieuwe verflaag heeft voorzien, waarbij vocht, dat in het hout zit niet uit het hout kan door de ondoordringbare verflaag, zal het schilderwerk aan de buitenzijde blaasvorming krijgen. De oorzaak van de blaasvorming aan de buitenzijde wordt vaak gezocht bij de schilder, maar dit ontstaat eigenlijk door slecht onderhoud aan de binnenzijde, waarbij het vocht in het hout kan dringen en niet naar buiten kan en achter de nieuwe verflaag blijft zitten.